Седем фотографи от Габрово се върнаха от посещение в Тун
Седем фотографи от Габрово се върнаха от посещение в Тун / netinfo
Група от седем габровски фотографи се завърна от едноседмично посещение в швейцарския град Тун. Посещението е част от проект за обмен на фотографи от партньорските градове Тун- Габрово. Целта на разработката е да се улесни контактът между хората от двата града. Фотографите са имали възможност да покажат своите умения, своята гледна точка по отношение на партньорството между градовете.

“В края на тази седмица, по същия проект, седем фотографи от Тун пристигат на седемдневно посещение в Габрово”, каза Координаторът на бюрото за партньорство Габрово- Тун, Анелия Цанкова. Предвидено е те да посетят най- интересните места в областта като Етъра, Дома на хумора и сатирата, Боженци, Трявна и Градище.

Проектът “Фотография” включва обменни посещения на групи фотографи от Габрово и от Тун в партньорския град с цел набиране на материал за участие във фото-конкурс на тема “Срещи – и с усмивка”. Подбраните чрез журиране творби ще бъдат показани в сборна изложба през м. април 2009 г. в Тун и през октомври същата година в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Впечатленията на габровските фотографи Доротея Комитска, Йорданка Шиякова, Даниела Трейман, Пенчо Тихов, Илко Немцов и Евгени Мичев, чуйте от звуковия файл.