PEPPY & VILIZAR са двамата млади музиканти, които ще представят дебютния си албум "С укулеле по света" на 9 юни от 18:30 ч. в Залата на жирафите на Музея на хумора и сатирата. 
PEPPY & VILIZAR са двамата млади музиканти, които ще представят дебютния си албум "С укулеле по света" на 9 юни от 18:30 ч. в Залата на жирафите на Музея на хумора и сатирата.  / Музей Дом на хумора и сатирата
PEPPY & VILIZAR са двамата млади музиканти, които ще представят дебютния си албум "С укулеле по света" на 9 юни от 18:30 ч. в Залата на жирафите на Музея на хумора и сатирата. 

Били ли сте някога в Аржентина? А в Египет? Мечтали ли сте за екзотиката на Хаваите? Как ли е в Гърция сега, когато лятото е още младо?... И поне 2 причини да обичаме България! Можете да се потопите в атмосферата на всяка от тези страни без да напускате Габрово. Заповядайте на 09 юни от 18.30 часа в Залата на жирафите на Дом на хумора и сатирата. Настанете се удобно! По пътя ще ви преведат двама младежи – Пепи и Вилизар, с помощта на един малък, но много изразителен четириструнен инструмент – укулеле. Девет песни, пет страни, четири континента – това включва дебютният диск на младите музиканти. Ще чуете и други обичани мелодии в нов, завладяващ укулеле аранжимент! В пътуването към четирите струни ще се присъедини още: Йордан Рибаров - китара

Кои са PEPPY & VILIZAR? На колко години сте, с какво се занимавате?

Казваме се Петър Терзиев и Вилизар Гичев. И двамата сме на 16 години от София, приятели с обща страст - укулелето.

От колко време свирите?

Свирим заедно от 2 години, а преди това сме минали през други инструменти (китара, пиано и др.)

Колко време отделяте за музика?

Музиката, като всеки друг спорт, изисква не малко тренировки, два-три часа щанга за пръсти на ден стигат.

Какво е укулеле?

Укулелето е четириструнен португалски инструмент, станал известен на Хаваите. Ако динята беше китара, пъпешът щеше да е укулеле - по-малко, по сладко и по-весело. Никога няма да сбъркате неговия игрив звук.

Какво ще свирите на концерта в Габрово? 

Причината за цялото ни турне, част от което е и вашият град, е дебютният ни албум. Ще свирим парчетата от него, както и нашите любими песни от последните две години на съвместна работа.

Защо решихте да запишете албум? Какви парчета има в него?

Идеята дойде спонтанно, дори на шега. Решихме да материализираме труда си и да създадем нещо, което да можем да оставим на нашите фенове, така че да ни занесат вкъщи. "С укулеле по света" включва подбран от нас фолклор от пет страни на четири различни континента, погледнат през призмата на укулелето.

Кой е автор на укулеле аранжиментите?

Някои от тях са автентични, други са авторски, а трети са плод на продуктивните импровизации в студиото.

Как открихте укулелето? 

То откри нас случайно, но не ни остава ви безпристрастни - веднага щом го видяхме, знаехме, че то е за нас.

Как се справяте със свирене, концерти и училище? 

Няма да ви лъжем, не е лесно, стараем се да не изоставяме уроците за сметка на музиката и май ни се получава - и двамата сме със стипендии.

Какво предстои? 

Много концерти, нови идеи, класика и филмова музика на укулеле. В момента работим върху авторска музика и дори свирим джаз.

Мисъл, цитат, идея, която ви движи?

"Може би щастие е да танцуваш над пропастта" от Е.М.Ремарк – любим цитат на Пепи.
Ако не желаеш да виждаш повече глупаци, първата ти работа е да счупиш огледалото от Франсоа Рабле - любим цитат на Вилизар.

Какво ви вдъхновява?

Вдъхновяващите са тези, които движат света напред. Тъй като и ние имаме такива амбиции, постоянно се опитваме да намерим вдъхновението в самите себе си, а може би и да вдъхновим някого другиго.