Разпитаха свидетели по дело за данъчни нарушения
Разпитаха свидетели по дело за данъчни нарушения / DarikNews.bg

Четирима свидетели са разпитани по делото за данъчни нарушения, което Прокуратурата води срещу двама души - ръководител на дружество и шеф на финансов отдел.

В Окръжния съд днес се гледат две дела по обвинения за престъпления срещу данъчната система

Те са обвинени, че от началото на 2009-та до март 2015 година избегнали плащането на 273 889 лв., от които 182 820 по Закона за ДДС. Останалите неплатени суми са по Закона за корпоративното подоходно облагане, твърдят от Прокуратурата.

В хода на съдебното следствие са разпитани четирима свидетели. Съдът прие като доказателство по делото и заключението на изготвената на досъдебното производство компютърно-техническа експертиза.

Предвид неявяването на вещото лице, изготвило съдебно-счетоводната експертиза по делото и съобразявайки становищата на страните, съдът отложи разглеждането на делото.

Следващото заседание е насрочено за 13 март 2017 година, когато трябва да бъдат изслушани още четирима свидетели, посочени от обвинението. За тогава ще бъде изискана и справка от ТД на НАП - офис Габрово за подадените от дружеството с електронен подпис декларации по ЗДДС.