Разбиха предизборния щаб на „Синята коалиция” в Габрово
Разбиха предизборния щаб на „Синята коалиция” в Габрово / netinfo

Предизборният щаб на "Синята коалиция" в Габрово е разбит тази нощ, съобщиха от пресцентъра на коалицията. Сигналът за вандалския акт е подаден в полицията около 01.00 часа през нощта от охраната на банковия клон, който е в съседство. „Този вандалски акт е точно толкова циничен, колкото купуването и продаването на гласове. Едва ли е случайно, че инцидентът стана в нощта след като чрез медиите призовахме останалите политически сили в града за честна игра", заяви от своя страна водачът на листата и мажоритарен кандидат за Габрово и областта Мариана Даракчиева.

„В нашия щаб няма никакви ценности, които биха могли да представляват интерес за крадците. От начина, по който са действали извършителите е очевидно, че това е демонстрация, опит за сплашване на „Синята коалиция", която води една много позитивна, отворена и честна кампания", каза съпредседателят на коалицията в Габрово Виктор Спасов.

При нападението са изпочупени всички витрини на предизборния щаб и са унищожени голямо количество плакати и други информационни материали.