ПЪРВО МЯСТО - Проект 508 - арх. Андрей Андреев, арх.Петя Николова, арх.Милена Фетваджиева
ПЪРВО МЯСТО - Проект 508 - арх. Андрей Андреев, арх.Петя Николова, арх.Милена Фетваджиева / Архитектурен конкурс Хотел към ЕМО "Етър"
Етнографски музей на открито (ЕМО) “Етър” и Община Габрово, в партньорство с Urbanistas, отправиха покана на представяне на победителите и откриване на изложба на проектите в архитектурния конкурс „Хотел към музей Етър“. Конкурсът се проведе в рамките на три месеца в края на 2017 г., за да избере идеен проект за преустройство на хотел Странноприемница на територията на музея. Победителите бяха обявени в края на януари 2018.

Известни са победителите в националния архитектурен конкурс за преустройство на хотел „Странноприемница” към ЕМО „Етър”
 
Събитието ще се проведе на 28 февруари 2018 от 19:00 в зала SoHALL на арт пространство за споделено ползване SOHO Sofia. Изложбата на проектите ще може да се посети от 28 февруари до 11 март в същата зала.
 
Спечелилият проект ще бъде представен от авторите му арх. Петя Николова и арх. Адрей Андеев от Another Studio и арх.Милена Фетваджиева от архитектурно студио URBANVIVA. Участие в представянето ще вземат още представители на Община Габрово и ЕМО “Етър”, организаторите от Urbanistas и членове на журито на конкурса.
 
В рамките на събитието ще има възможност за дискусия и допълнителни въпроси.

За хотел Странноприемница

За ЕМО „Етър“

За организаторите