Правителството намали бюрократичната тежест върху бенефициентите
Правителството намали бюрократичната тежест върху бенефициентите / http://clubz.bg/

На редовното си заседание правителството отмени въведеното с постановление от 2014 г. изискване за оповестяване на публично съобщение за ценови предложения – при стойности под праговете за провеждане на процедури по постановлението - 20 000 лв. за доставки и услуги и 60 000 лв. за строителство. Промяната се отнася за неправителствените организации, фирми и браншови организации. Изменението на нормативния акт ще доведе до значително намаляване на административната тежест при избора на изпълнител от частно-правните субекти, бенефициенти по проекти, съфинансирани със средства от Европейския съюз.

По този начин правителството отговоря на очакванията на редица организации,  които заявиха своето несъгласие с бюрократичните усложнения, които на практика блокират работата им.

Припомняме, че с постановлението се правят изменения и в други нормативни актове, които регулират координацията на управлението на средствата от Европейския съюз във връзка с възлагането на тези функции на заместник министър-председателя по управление на средствата от Европейския съюз.