Посланиците на добра воля от Габрово връчиха писмо на кмета на град Оулу
Посланиците на добра воля от Габрово връчиха писмо на кмета на град Оулу / Мехмед Илиязов и Андрей Андреев, личен архив

Посланиците на добра воля Мехмед Илиязов и Андрей Андреев са предали писмото, написано от кмета на Габрово Таня Христова до кмета на град Оулу. Това споделиха двамата младежи, които от август до октомври са във Финландия и имат ангажимент към обслужване на социални заведения за деца.

Мехмед и Андрей са част от екип доброволци на Фондация за социална промяна и включване, който работи във Финландия в сферата на социалните услуги.

"Кметът на Оулу ни прие, обяснихме му какъв е проекта, чрез който сме във Финландия. Предадохме писмото на г-жа Христова, кмет на Габрово и нейното желание да се осъществи връзка между двете населени места. Той реагира много положително на идеята за сближение и ще очаква от Община Габрово да се свържат вече директно с властите в Оулу", това разказаха Мехмед Илиязов и Андрей Андреев.

"Надявам се тази мисия да бъде успешна. Вярвам, че колегите от Оулу ще приемат поканата за партньорство и с времето ще реализираме добри инициативи заедно", каза Таня Христова в разговор с двамата младежи в края на юли, преди да ги обяви за посланици на добра воля.

Представител на Община Оулу е запознал българските младежи с историята на града. Изразена е удовлетвореност от доброволческата дейност. Андрей и Мехмед са били запознати с опита на Оулу в побратимяването с други общини.

Младежите имат програма, по която работят в Оулу. Проектът включва по пет човека от България и Румъния.

В социални заведения на финландския град се показва български фолклор. "Седнало е Джоре дос", е една от емблематичните песни, които българските младежи са пели с инструментал пред техни връстници от социални заведения в Оулу.

Посланиците на добра воля от Габрово връчиха писмо на кмета на град Оулу
netinfo