Пияни, въоръжени и агресивни хора не се допускат в изборните помещения
Пияни, въоръжени и агресивни хора не се допускат в изборните помещения / DarikNews.bg, архив
Пияни, въоръжени и агресивни хора не се допускат в изборните помещения
75302
Пияни, въоръжени и агресивни хора не се допускат в изборните помещения
  • Пияни, въоръжени и агресивни хора не се допускат в изборните помещения

През последната седмица са връчени 276 лични карти и са издадени 9 удостоверения, съобщават от пресцентъра на полицията в Габрово. Служителите на група „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Габрово издават и в днешния ден удостоверения  на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

С обезпечаването на сигурността и обществения ред в изборния ден са ангажирани общо 267 служители на полицията и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. В изборното помещение не се допускат въоръжени или лица, които носят оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както лица в явно нетрезво състояние или с поведение, накърняващо добрите нрави. Не се допуска и внасянето на обемисти пакети и багаж.

Седем са жалбите и сигналите, постъпили в РИК-Габрово по време на предизборната кампания. Повечето от тях са били свързани с неправилното разпространение на агитационни материали.

В последния ден за агитация две политически партии подадоха жалби. Едната е за унищожен билборд на територията на община Дряново. Втората жалба е свързана с  това, че върху рекламно каре на политическа формация във вестник, голяма част от чиито тираж е бил изкупен, е залепен допълнително номерът на друга партия. Изданието е било раздавано безплатно в централната част на Габрово.