Окръжен съд Габрово
Окръжен съд Габрово / DarikNews.bg
Състав на Окръжен съд – Габрово с председател съдия Костова, не даде ход на наказателно дело от общ характер № 48 от 2017 година за опит за убийство, поради неявяването на защитник на подсъдимия.
 
Подсъдим по делото е В.Я. от с. Сенник, общ. Севлиево, обвинен в това, че на на 22 ноември 2016 г., около 19:15 ч. в хранителен магазин на ул. „Марин Попов“ в селото извършил опит умишлено да умъртви млад мъж от същото село, нанасяйки му прободно-порезно нараняване на голям венозен съд станало причина за масивна кръвозагуба.

При свадата подсъдимият нанесъл и прободно-порезна рана по предната повърхност на дясна предмишница, довела до нараняване на мускули, малки кръвоносни съдове и частично прерязване на голям нерв, като деянието е останало недовършено поради независещи от подсъдимия причини.

С оглед повдигнатото на подсъдимия обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, участието на защитник в наказателното производство е задължително (чл.94 ал.1 т.3 от НПК). Съобразявайки посоченото съдът не даде ход на делото, тъй като на заседанието, по уважителни причини, не се яви адвокат Марковски, с когото подсъдимият е в договорни отношения.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 юли 2017 г.