Предотвратена е щета за бюджета в размер на 1,5 млн. лв. неплатен акциз
В разкритата нелегална фабрика за цигари в община Севлиево има около 4 милиона къса цигари и 3,5 тона нарязан тютюн. Предотвратена е щета за бюджета в размер на 1,5 млн. лв. неплатен акциз.

Агенция „Митници“

Това заяви заместник-директорът на Агенция „Митници“ Пламен Павлов по време на брифинг, в който участваха и Таня Недкова, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура Велико Търново, Пламена Дичева, зам.-окръжен прокурор на Габрово и наблюдаващия прокурор по делото Мария Димитрова, съобщиха от Агенция "Митници".

Разбиха голяма нелегална фабрика за цигари

"Във фабриката са открити 4 милиона къса цигари, които са готови за пускане на пазара, 3,5 тона нарязан тютюн, както и материали за производство на цигарите - филтри, картон и други.

Агенция „Митници“

На място е установено и наличието на 35 палета тютюнeв шкарт, което е знак, че фабриката работи отскоро", заяви Пламен Павлов. Той допълни, че с разкриването на нелегалното производство митническите служители са предотвратили щета за Републиканския бюджет в размер на 1,5 млн. лв. неплатен акциз.

Агенция „Митници“

На 20 април, около 10:30 часа митнически служители от отделите за митническо разузнаване и разследване в ТД Митница Русе, ТД Митница София и Митнически мобилни групи, съвместно със служители на ДАНС са извършили проверка на частен имот - складово помещение, намиращо се в местност „Шербана“, Община Севлиево. 

Агенция „Митници“

В момента на проверката проверяващите установяват наличието на голямо количество кутии с цигари без български акцизен бандерол, ситно нарязан тютюн, тютюн на листа, както и машини за рязане и сушене на тютюн, поточна линия за пакетиране и опаковане на цигарите.

Агенция „Митници“

Към момента на проверката фабриката е работеща, а на място се намират седем души. Обектът е запечатан. Неотложните следствени действия са извършени от екип на Териториална дирекция Митница Русе в Агенция „Митници“ с участието на прокурор и на експерт-технически помощник.

Задържани са двама души. Разследването се води под ръководството на прокуратурата.