Разкрита е нова фабрика за незаконно производство на цигари. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.

Прокуратура

Става дума за фабрика, която по информация на NOVA, се намира в пловдивското село Цалапица.

Прокуратура

В цеха били открити множество мастербокса с цигари. Предполага се, че те са били предназначени за износ.
 

"Успех за ГДБОП и Специализирана прокуратура. Разкрита е нова фабрика за незаконно производство на цигари.

Прокуратура

Отново е предотвратена щета за бюджета, което значи повече повече за гражданите. Продължаваме...", пише в поста на главния прокурор.

Преди дни беше разбита нелегална фабрика в пловдивското село Желязно. 

Прокуратура

Под ръководството на Специализирана прокуратура се проведоха действия по разследването на организирана престъпна група за незаконно производство на цигари и тютюн за пушене в село Цалапица, Пловдивска област., съобщиха от обвинението.

Прокуратура

При извършените претърсвания в производствено хале, са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за обработка и производство на  цигари и тютюн за пушене, както и голямо количество готова продукция без акцизен бандерол.

Прокуратура

Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е намерен и в друга стопанска сграда, ползвана от групата. Наказателното производство по случая е образувано с постановление на прокурор от Специализирана прокуратура за това, че на територията на страната и в чужбина действа организирана престъпна група, създадена с цел производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол - цигари и тютюн за пушене.

Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали незаконно цигари от молдовска марка.

Разбиха нелегална фабрика за цигари (СНИМКИ/ВИДЕО)