Отец Спас освети новата спортна площадка на с. Богатово
Отец Спас освети новата спортна площадка на с. Богатово / Община Севлиево

С молебен за здраве и благоденствие отец Спас освети новата спортна площадка в с. Богатово. Площадката е многофункционална, може да се спортува футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, бадминтон и тенис на маса.

Изработването на оборудването и закупуването на спортните уреди и съоръжения е финансирано от Община Севлиево. Подготовката на терена и монтажа на уредите е извършен с доброволен труд от жители на село Богатово.

За удобство на зрители и състезатели са монтирани 5 пейки. Придобивката беше открита с демонстративна среща по волейбол от спортисти на спортен клуб по волейбол „Раковски 1964".

Проведоха се турнири по тенис на маса и футбол между отборите на Богатово, Сенник и Крушево. Отборите бяха разделени на две възрастови групи 5-8 и 9-12 клас.

В игрите по тенис на маса при 5-8 клас купата заслужено беше спечелена от състезателите на с. Сенник, втори са отборът на с. Богатово и трети тенесистите на с. Крушево.

При големите купата си остана в Богатово, втори са Сенник и трети Крушево. Много повече напрежение и емоции имаше на футболното игрище и в двете срещи при най-малките победителят се излъчи след изпълнение на дузпи.

В първата среща жребият определи да играят отбори те на Сенник и Крушево, след редовното време резултатът беше 1:1. При дузпите късметът беше на страната на Крушево и с краен резултат 4:3 те се изправиха срещу отборът на домакините.

Младите футболисти от Крушево отново демонстрираха добра игра и въпреки, че не бяха почивали след мача с отбора на Сенник, завършиха наравно 2:2 срещу отбора на домакините. При дузпите младите футболисти на Крушево поведоха с две реализирани попадения срещу два пропуска на противника и така заслужено спечелиха купата на победителите. При големите отборът на Крушево доминираше над противниците си и с две чисти победи, съответно с 5:2 срещу Сенник и 4:1 срещу домакините спечелиха първото място.

Община Севлиево изказва благодарност на господин Марин Маринов - дългогодишен преподавател по физическо възпитание и спорт и треньор по волейбол, за положените усилия и труд при реализиране тази добра инициатива.