Около 14:00 часа вчера шефът на габровския ТЕЦ Ивайло Сълков гарантира пред „100 вести“, че до 4-5 часа ще започне поетапното топлоподаване към габровските абонати. То е било преустановено още в сряда.
„Използваното от нас гориво беше с недобро качество. От снега въглищата, с които бяхме заредили, се бяха навлажнили изключително много и се разкаляха. При опитите да ги разпалим привършихме и мазута“, казва Ивайло Сълков пред изданието.
Пестилът врезе в световната съкровищница на вкусовете, съобщава във водещата си статия вестник "100 вести". „Габровският шоколад“ на Николай Христов, направен от сини караджейки, участва за първи път в световното изложение „Тера Мадре“.
Световната съкровищница на вкусовете вписа в своя каталог „Арка на вкусовете“ и габровския пестил, чийто производител Николай Христов получи сертификат (на италиански и на английски език) за уникалния хранителен продукт, участвал за първи път в световното изложение „Тера Мадре“ в Торино, Италия, което се проведе от 23 до 27 октомври.
Габровската група е била от пет човека - Николай Христов, Силвия Неделчева, представител на движението в Габрово, журналистите Маргарита Стоянова и Велина Махлебашиева и Веселин Неделчев, а от България за Италия са потеглили 40 души – производители на български автентични храни, учени, журналисти.
Звездата на „Черноморец 2014 - Чардафон Орловец“ Филип Самойлович заявява пред "100 вести: „Ще съм много щастлив, ако повече хора дойдат да ни подкрепят в неделя“.