От ГЕРБ заложили 1 милиард лева за саниране през 2017 г, твърди Таня Христова
От ГЕРБ заложили 1 милиард лева за саниране през 2017 г, твърди Таня Христова / 100 вести

Тъкмо интересът на габровци се засили към Националната програма за енергийна ефективност – регистрираните сдружения на собствениците наближават 200, подадените заявления за финансиране са 131, одобрените вече за финансиране - 97, а сключените договори за целево финансиране - 37, и на 22 ноември министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова съобщи, че спира финансирането на програмата. Какво означава това за габровци, които са в напреднала фаза на процедурите за включване на сградите, в които живеят, в тази програма, коментира пред вестник "100 вести" днес кметът Таня Христова.

Заглавието към интервюто с автор Минка Минчева представя много ясно позицията на Таня Христова и политическата формация, която я подкрепя.

"Правителството на ГЕРБ заложи 1 милиард лева за продължаване на програмата за саниране в проектобюджета за 2017 година".

Павлова обяви, че парите за саниране свършили

Още акценти от интервюто с Таня Христова:

"Аз най-искрено поздравявам всички габровци, които повярваха в програмата и за първия етап от нея имаме 36 сгради и една, която беше прехвърлена от програмата с европейско финансиране. В резултат на полученото на 22 ноември писмо от МРРБ имаме пълна гаранция за 30 от сградите, че няма да имат затруднения за получаването на мерките за енергийна ефективност. Те вече са в режим на строителни дейности.

98 домакинства от Габрово вече живеят в обновени жилищни сгради

Правителството на ГЕРБ пое ангажимент да продължи програмата и това се вижда в проектобюджет 2017 г., в който е заложен 1 млрд. лв. Дали това ще стане факт, ще видим! Надявам се, че здравият разум и политики ще намерят подкрепа и приемственост".