Павлова обяви, че парите за саниране свършили
Павлова обяви, че парите за саниране свършили / Община Габрово

Министърът в оставка Лиляна Павлова е уведомила кметовете на общини, че е достигнат разполагаемия финансов ресурс от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това става ясно от информация, разпространена снощи от Министерство на регионалното развитите и благоустройството.

Лиляна Павлова уведомила кметовете на общините временно да преустановят сключването на нови договори.

Регионалният министър в оставка предлага на местните власти временно да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители за изпълнение на дейности по Програмата и обявяването на нови обществени поръчки, считано от 22 ноември 2016 година, до осигуряването на допълнителен финансов ресурс по нея.

Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, уверяват от министерството.

Павлова обвързва предложението си също така с приемането на новия бюджет и оставката на правителството на ГЕРБ, което не можело да гарантира приемственост с евентуален нов кабинет.

Павлова обяви че парите за саниране свършили
netinfo

В края на миналата седмица кметът на Габрово Таня Христова официално откри последните два нови жилищни блока, обновени по Националната програма за енергийна ефективност. Това са сградите на ул. „Йосиф Соколски" № 37 и на ул. „Варовник" 11. В началото октомври в града бе официално открит първият саниран блок на ул. „Спортна" 3.

През март в Севлиево бе открит първият блок, саниран по програмата, а през октомври - с откриването на блок №10 в ж. к. "Митко Палаузов", сградите станаха три.