Цветомир Михов
Цветомир Михов / ПП ГЕРБ
От ГЕРБ се обявиха срещу разпространяването на фалшиви новини през социалните мрежи и чрез сайт, който според местната политическа централа е партиен. Областният координатор Цветомир Михов и депутатът Николай Сираков обявиха, че ще разкриват всяка седмица „фалшивите новини за Габрово” и „фалшивите новини на БСП”. Такъв тип информация, популяризирана чрез близки до социалистите лица, е атака не само към ГЕРБ, но и към обществото.
 
Цветомир Михов даде пример как е пуснато в публичното пространство невярното твърдение, че Томислав Дончев предлага пред Министерски съвет да не се дават помощи на пенсионерите, за да има за тъй наречените социално слаби лица.
 
Михов поиска Прокуратурата да се самосезира за насаждане на етническа и расова омраза от медия в Габрово.
 
„Най-лесно е да накараш хората да се мразят, по-трудно е да ги накараш да се уважават”, заяви Михов. Мнението му е, че падението на БСП е голямо, тъй като партията работи само за тесните си цели. Областният лидер на ГЕРБ обяви, че една политическа сила с подобно поведение е обречена.
 
Той каза, че около социалистите съществува мозъчен тръст, който насажда напрежение.
 
Цветомир Михов обяви, че през 2009 година Николай Григоров, областен председател на БСП и за 11 месеца народен представител, е излязъл на борсата и през различни възможности, които системата му дава е взел близо 20 000 лева. Парите са използвани за създаване на местна медия. Михов зададе риторичен въпрос, дали това е морално.
 
„За БСП предизборната кампания започна. Имат време, имат и финансов ресурс. Кампанията ще бъде с омаскаряване. След година и половина хората ще се мразят повече. Дванадесет пъти губят избори, ако искат да ги загубят и тринадесети път – нека продължават така”, коментира Цветомир Михов.
 
Очаквайте още подробности от пресконференцията в местната централа на ПП ГЕРБ, в която взеха участие Николай Сираков и Цветомир Михов.