Фалшиви новини и 3D принтер в библиотеката
Фалшиви новини и 3D принтер в библиотеката / netinfo
От 19 до 23 март Регионална Библиотека „Проф. Боян Пенев” Разград ще се включи в Европейската кампания Цифрова Седмица – това съобщават от пресслужбата на библиотеката.
Цифровата седмица е ежегодна инициатива за повишаване на цифровата грамотност и използване на дигиталните технологии. Тази година кампанията е фокусирана върху изграждане на доверие в технологиите чрез развиване на критично мислене и медийна грамотност и подходите за учене през целия живот за подобряване на уменията във все по-цифрово ориентирана икономика.
В рамките на Цифровата седмица в културната институция предстои откриването иновативен творчески кът, изграден по проект „Чети под слънцето, твори в библиотеката” с финансовата подкрепа на Американския център за международнo развитие IRIS.
Специалистите от Регионалната библиотека ще представят атрактивна дигитална техника – 3D принтер, интерактивна дъска, роботизирани модели. Подрастващите ги очаква интересна програма:
19.03. -   Забавно програмиране за деца с роботчето Финч
20.03. -  10.30 ч. откриване на творчески кът
23.03.  -  3D принтиране
23.03. - Журналистът Антония Кирилова на фокус в информационна младежка дискусия на тема ”Фалшиви новини и електронни медии” с участието на „Клуб „Наблюдател” към ОУ „Ив.С.Тургенев”, гр. Разград.
Събитието ще се проведе в Тийн зоната на Библиотеката.