От дружество „Майчина грижа отново събират средства за подпомагане на даровити деца
От дружество „Майчина грижа отново събират средства за подпомагане на даровити деца / ЖБД Майчина грижа

Женско Благотворително Дружество „Майчина грижа" организира благотворителна кулинарна изложба-базар на 14 октомври (петък).

Събитието е посветено на Петковден - празника на духовната покровителка на Габрово. От Дружество „Майчина грижа" се обърнаха към обществеността на Габрово с призив да се включат в инициативата.

„Очакваме Ви на 14 октомври (петък) от 11:30 часа в центъра на града, в близост до църквата Успение Богородично. Ще се радваме да ни посетите и да си закупите вкусните изделия на габровските кулинари.

Всички средства, събрани от продажбата, ще се използват за подпомагане на даровити деца в нужда - за участието им в национални и международни конкурси и осигуряването на стипендии".

В своята благотворителна дейност, дружеството намира подкрепа не само сред габровци. От 2014 година дружеството има свои нов, верен приятел - г-н Алесандър Ненов, живеещ в Германия от много години.

Чрез частни, лични инициативи; чрез продажба на книга „Моето пътуване до България" от Мари цу Ербах-Шьонберг родена принцеса фон Батенберг - сестра на Александър Батенберг, която посещава брат си през 1884 год, г-н Ненов подпомага финансово дейността на дружеството.

Съвсем скоро той изпрати поредното си дарение на стойност 1000 лева, което е събрано по време на честване 70-годишнина му от негови приятели, германци и българи живеещи в Германия.