Осъдиха мъж, нахлул с кола в сградата на Община Габрово
Осъдиха мъж, нахлул с кола в сградата на Община Габрово / NOVA

На две години затвор условно и задължението да възстанови щетите, оценени на 2342.80 лв. осъдиха 37-годишия Л. Ш. от Габрово, който посред нощ нахлу с колата си в Община Габрово. Тази информация е публикувана от вестник "100 вести". Присъдата бе прочетена в петък, 15 ноември, от съдия Зорница Петрова - председател на съдебния състав. Изпитателният срок е четири години. Обвиненията срещу Л. Ш. бяха две – за хулиганство и за увреждане на чуждо имущество. Той разби с колата си входа на Община Габрово на 2 март т. г.

Осъдиха мъж нахлул с кола в сградата на Община Габрово
netinfo

Протест в зщита на тунела под Шипка е възможно да бъде организиран, ако 50 000 подписа не са достатъчни, заявява във водещата публикация на изданието Цветомир Михов, депутат от ГЕРБ.

В затвора за четири месеца влиза 28-годишен тревненец, откраднал мобилен телефон и метална кутия с монети от църквата „Свети Георги” в Трявна. Тревненският съд постанови присъдата му на 14 ноември при условията на опасен рецидив, защото е осъждан и преди.

Талантливата актриса от габровския Драматичен театър Гергана Змийчарова се изявява и като уникален фотограф и художник. Актрисата играе Жулиета в постановката на съпруга си Петринел Гочев „Ромео и Жулиета“, а в петък вечер събра свои почитатели с изложбата си. Петнайсет впечатляващи и естестки изпипани до перфекционизъм творби показват със същите актьори, в същите роли нейната по-различна версия за Ромео и Жулиета.