съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Две дела за причиняване смъртта на две лица се гледат в Окръжен съд – Габрово през тази седмица. Днес, от 10:00 часа, е заседанието по образуваното срещу жител на Ботевград дело.

Млад мъж загина, блъснат от автомобил край Чакала

На 4 март 2017 година в качеството си на шофьор той блъснал 26-годишен младеж от село Драгановци, пресичащ пътното платно в зоната на местността „Чакала”.

Искат съд за млад мъж, причинил катастрофа с жертва

На 1 февруари от 10:30 часа състав на Окръжния съд гледа дело, образувано от Прокуратурата за причинена смърт при трудова злополука.

Работник пострада при трудова злополука

Повдигнатото на двама подсъдими обвинение е за това, че на 19 май  2017 г., Г.Д. като технически ръководител, а В.Ц. като отговорник по безопасност и здраве, поради немарливо изпълнение на правнорегламентирана дейност представляваща източник на повишена опасност – строително-монтажни работи на обект на бул. „Хемус“ в Габрово, не изпълнили задълженията си произтичащи от разпоредби свързани със здравословните и безопасни условия на труд – допуснали работник до работа на скеле, което не отговаря на нормативните и технически изисквания, с което причинили смъртта на същия, след падането му от скелето.