Окръжен съд Габрово
Окръжен съд Габрово / DarikNews.bg
На 26 май в Окръжен съд-Габрово предстои да бъде гледано дело, образувано по протест на Районната  прокуратура срещу решение на Районния съд. С него мъж е осъден на две години лишаване от свобода, а на друг е наложено наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода за извършено документно престъпление.

С атакуваната присъда двамата жалбоподатели са признати за виновни в това, че през периода месец март – месец май 2010 г., в Казанлък, в съучастие с трето лице от Казанлък, съставили неистински официални документи – словенски регистрационни талони, с цел да бъдат използвани тези документи за регистрация в Република България на лек автомобил „Форд Мондео“ и лек автомобил „Мерцедес CLK“.
        
Първоинстанционният съд е оправдал един от извършителите и друго лице от с. Гергини, общ. Габрово, по повдигнатите им обвинения, че през периода месец март 2009 г. – месец юни 2010 г., в Габрово, в с. Гергини и в с. Скалско, с цел да набавят за себе си имотна облага, да са придобили, укрил и спомогнали да бъдат отчуждени превозни средства (багер-товарач, лек автомобил „Шкода Супърб“, лек автомобил „Форд Мондео“, лек автомобил „Мерцедес СЛК“ и лек автомобил „Лексус“), за които да са знаели, че са придобити в Република Чехия чрез престъпление.