Община Габрово търси доброволци
Община Габрово търси доброволци / DarikNews.bg

Общинският съвет прие отчета за изпълнението на Общинския план за младежта за 2017 г. С 22 гласа „за“ и трима „въздържали се“ беше приет и Общинският план за младежта за 2018 г. Проектът на плана е одобрен от Общинския консултативен съвет по въпросите на младежта по време на обсъждане, проведено на заседание на 24 ноември 2017 г.

Община Габрово търси доброволци

В документа е включен анализ на предизвикателствата пред габровската младеж. Определени са приоритетите и  специфичните цели при провеждането на общинската политика за младежта, както и дейностите, които ще се реализират с участието на младежки организации и институции, работещи в сферата на младежките дейности и проблемите на младите хора.

Каузата: Младите хора да остават в Габрово

Приоритетите, записани в плана за 2018 г., са: ограничаване на младежката безработица и насърчаване на младежка заетост; подобряване на достъпа до информация и качествени услуги, насърчаване на творчески умения; насърчаване на здравословен начин на живот; развитие на капацитета на младежките групи и организации; развитие на младежкото доброволчество и насърчаване на гражданската активност.