Доброволци от Германия посетиха ИМКА - Габрово
Доброволци от Германия посетиха ИМКА - Габрово / ИМКА - Габрово

Доброволци от ИМКА – Баден, Германия посетиха ИМКА – Габрово. Родните доброволци посрещнаха 13 свои връстници от Jump club към ИМКА Баден. Поводът за еднодневната визита е фактът, че доброволците на ИМКА – Габрово вече четвърта година участват в подготовката и организацията на ежегодния B.I.S.S. фестивал, който се организира от ИМКА Баден, Германия.

С какво по-точно се занимават тези младежи сподели техният ръководител г-н Ралф Зиммерман. “При нас в Германия е прието след завършване на средно образование и преди постъпване в университет младежите да имат една свободна година, в която да си дадат време да пътуват, да доброволстват, да размишляват върху това какво искат да постигнат в живота си. Това е времето, в което решават какво ще учат и като какви искат да се реализират. За този период на търсене ИМКА Баден развива едногодишна програма за младежи, която се нарича Jump Sportmission. По време на тази програма младежите се обучават в различни спортове.

Придобитите умения и знания те прилагат, като влизат в часове по физическо възпитание в различни училища и обучават учениците.”

По време на еднодневното посещение доброволците от Jump club посетиха час по немски език в Национална Априловска Гимназия, влязоха в типична източно-православна църква, разходиха се из Габрово и околностите, забавляваха се и споделяха опит. Доброволците на ИМКА представиха в снимки и разкази работата си през изминалата година. Денят измина неусетно в много смях и веселие.

“От името на всички доброволци и екипа на ИМКА – Габрово благодарим на нашите гости за споделения опит и се надяваме да се срещнем отново.”