Общественият съвет за социални дейности в Севлиево с правилник за работа
Общественият съвет за социални дейности в Севлиево с правилник за работа / netinfo
Правилник за устройството и дейността на Обществения съвет за социални дейности приеха общинските съветници в Севлиево. За председател на деветчленния съвет бе избрана зам. кмета на общината Ценка Йонкова.

Общественият съвет е създаден през 2004 година. Той е консултативен орган към Общинския съвет за осъществяване на сътрудничество, координация и консултация между Общината, централните държавни органи и доставчиците на социалните услуги.

Една от цели му е реализиране на значими местни социални стратегии и програми. Според правилата за устройство деветимата членовете на Обществения съвет ще участват в изготвянето на социален профил, който съдържа обхват на потребителите на социални услуги, информация за доставчиците, както и начин на събиране и методи за обработване на информацията.

Те трябва да следят за изпълнението на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги.

За да може успешно да изпълнява своите функции, Обществения съвет ще приема сигнали, жалби и предложения от граждани, доставчици на услугата, неправителствени организации и институции, имащи отношение към сферата на социалните услуги.