Обявиха дарителска сметка за семейството на трагично загиналия пилот Йордан Миларов
Обявиха дарителска сметка за семейството на трагично загиналия пилот Йордан Миларов / sport-gabrovo.com

По инициатива на всички пилоти, приятелите на Йордан Миларов и колегите му от "Ара мотор спорт" обявиха дарителска сметка, чрез която желаещите могат да изпращат средства, за да помогнат на семейството му. Младежът загина в събота по време на официални тренировки от рали "Узана 2014". Обявената на сайта но Община Габрово сметка е:

Име

ХРИСТО МИТЕВ ДИМИТРОВ

Валута

BGN

Банка

БАНКА ДСКА

IBAN

BG05STSA93000021974962

BIC

STSABGSF

Коментарите към статията са забранени от съображения за сигурност, свързани с данните от дарителската сметка.

Роднини, пилоти, съдии, организатори и стотици приятели на Йордан Миларов отдадоха почит на младия габровски пилот. Подробен репортаж за трагичното събитие публикува sport-gabrovo.com.Коментарите към статията са забранени от съображения за сигурност, свързана с възможността да се посочат други данни за банкова сметка, чрез което да се създадат предпоставки за злоупотреба.

Точно в 11 часа вчера всички се събраха край стартовата линия и със сълзи на очи сведоха глави в памет на Даката, който загина след тежка катастрофа в третата квалификационна тренировка на 4-я кръг от планинския шампионат по автомобилизъм „Узана 2014“. Въпреки че още вчера, след новината за смъртта на Йордан Миларов, стана ясно, че състезанието се отменя, колегите на габровския пилот от останалите градове останаха на Узана, за да го изпратят символично на следващия ден.

Всички заедно се качиха до мястото на катастрофата, а то е само на 50 метра по-нагоре от поставената плоча в памет на друг пилот - Юлиян Димов, намерил смъртта си на Узана по време на нерегламентирани тренировки през май 1994 година. Върху откъртената от "Опел"-а скала, бяха положени цветя и запалени свещи. Почит към Йордан Миларов засвидетелства и зам.-кметът Климент Кунев, пише още в статията на sport-gabrovo.com.

Там беше и основният организатор на планинско „Узана`2014“, рейс-директор на състезанието и президент на габровския АСК“АРА Моторспорт“ Атанас Божилов, който каза: „Много ми е трудно да говоря. Това е един чисто състезателен инцидент, за съжаление обаче с фатален край. Стана в поредица от бързи завои, в които публика по принцип не стои, защото колите минават със страшно висока скорост от там. Ситуацията се случва в един бърз ляв завой, след който има бърз десен. След левия автомобилите се изсилват почти с максималната скорост, която е допустима за трасето. В десния вече автомобилът му идва с много висока скорост. Тук тази поредица обикновено се кара с респект и отнемане на газта, за да се балансира автомобила. Не мога да кажа дали го е направил, но е напуснал състезателната траектория и трасето, и е катастрофирал фатално.

Обявиха дарителска сметка за семейството на трагично загиналия пилот Йордан Миларов
netinfo

Линейката беше на 200 метра по-надолу, на предходния пост, и на 30-та секунда беше на мястото на инцидента. Аз, като рейс директор, се качих веднага и видях, че му оказват първа помощ на място. Транспортираха го до болницата, където са го посрещнали веднага. Христо Димитров беше с него и придружи линейката. Веднага му е оказана нужната медицинска помощ, но въпреки всичко травмата му е била твърде тежка. Потресен съм, защото това е един 25 годишен младеж. Изключително добро момче. Никога не съм го чул да нагруби някой или да се скара с някого. Загубихме един чудесен млад човек и перспективен състезател. Миналата година спечели тук на Узана в дебюта си и тази година отново водеше с квалификациите в своя клас с много добро време.

Чувствам се ужасно. Аз му платих лиценза и таксата, но ако не бях аз той щеше да намери пари от другаде, за да участва, защото искаше да се състезава тук. Той беше от нашия отбор и от нашия екип. Това е човек, с който сме били всеки ден заедно. Всичко в сервиза ни е било свързано с него. За съжаление нашия спорт е рисков. Автомобилите отговарят на определени технически изисквания и той е минал през технически преглед преди състезанието, но… Малшанс, това е невероятен маншанс. Огромни съболезнования към близките му“, сподели с мъка Божилов пред sport-gabrovo.com.

Обявиха дарителска сметка за семейството на трагично загиналия пилот Йордан Миларов
netinfo