Община Дряново
Община Дряново / Дряново - Община за пример

Кметът на Дряново Мирослав Семов участва в Годишната национална среща на Асоциацията на българските градове и региони и за втора поредна година бе удостоен с приз, който се дава за добра работа и положителна посока на развитие.

Събитието се състоя в Разлог, където над 600 представители на изпълнителната власт - кметове на общини, областни управители, представители на министерства, бяха включени в номинациите за годишните награди на Асоциацията за 2018 г. В различни категории и отрасли бяха отличени общините Пловдив, Бургас, Плевен, Габрово, Асеновград, Благоевград, Ловеч, а единствената награда „Община за пример” бе присъдена на Дряново.

След като получи почетна грамота и плакет, Семов изказа признателност за високото отличие и заяви, че то е постигнато, благодарение на работата на целия екип на Общинска администрация Дряново, както и на подкрепата от местния Общински съвет.

Честито колеги и съграждани! След наградата за просперитет, вече сме за пример. Знам, че тази награда носи и много отговорности, но ние го заслужихме и няма как да скрия гордостта си, че съм дряновец” – заяви кметът на община Дряново, след като получи престижното отличие.

На форума бяха обсъдени теми, свързани с предизвикателствата и възможностите за оптимизация на политиката за икономическо, социално и териториално сближаване, дигитализацията, като акцент при успешното развитие на общините и регионите.