/ ThinkStock/Getty Images
За да бъдат избегнати излишни струпвания на големи групи от хора пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“, с цел смяна на адресна регистрация и отразяването ѝ в личните карти, за ваше удобство МВР изготви декларация.

Въпреки забраната: Пълни паркове и градинки (ВИДЕО)

Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март и които ще бъдат в сила докато не бъдат отменени изрично.

При попълване на декларацията, съгласно т. 3 е необходима заверка от лице, което е упълномощено да представлява работодателя (подпис на лице с представителна власт, длъжност, собствено, бащино и фамилно име и печат на юридическото лице, ако работодателят не е физическо лице).

Окончателно: Парламентът прие Закона за мерките при извънредно положение

Ръководството на ОД на МВР Ви уведомява, че предвидената бланката е безплатна и може да бъде изтеглена от официалния сайт на Министерство на вътрешните работи или под настоящата публикация.

При необходимост, екземпляри от декларацията могат да бъдат предоставени на гражданите в районните управления на ОД на МВР или на самите КПП-та.
 
Вече са в сила новите мерки при извънредно положение у нас

Припомняме, че от 00:00 часа на 21 март на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост - полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.


Ръководството и служителите на ОД на МВР призовават жителите на област Габрово да спазват противоепидемичните мерки за безопасност и да не нарушават заповед № РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.