/ DarikNews.bg
Кметът на Габрово Таня Христова отправи апел към всички граждани да си останат вкъщи с цел предотврътяване на разпространението на коронавируса:

Заради коронавируса: Въвеждат промяна в разписанията на транспорта


"Уважаеми габровци,
Останете си вкъщи!


Моят апел към вас е - пазете себе си и своите близки! Бъдете дисциплинирани в търговски обекти и аптеки, спазвайте необходимата физическа дистанция помежду си от минимум 2 метра!

Избягвайте струпванията на едно място. Спазвайте указанията на здравните власти в домовете си и на работните си места! Призовавам учениците да си останат вкъщи и да комуникират с приятели и съученици дистанционно!

Прекратяват се всички обявени конкурси за работни места в Общината

Призовавам работодателите, които още не са го направили, да организират работните си процеси, съобразно извънредната ситуация и с грижа за здравето на своите работници и служители!

Призовавам възрастните хора и малките деца да ограничат излизанията навън и да не се задържат на групи, дори в открити пространства! От днес в Габрово ще бъде забранен достъпът до детски площадки, в това число до дворни пространства на детски градини, ясли и училища.

Екипи на Община Габрово ще обхождат града, включително кварталите и ще предупреждават за спазване на забраната за струпвания на хора в търговски обекти, пазари, зони за игра и отдих.

Уважаеми габровци,

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в Габрово

Дисциплина и строги мерки са били начините за справяне със зарази в миналото, така е и сега. Икономическите щети нямат стойност, когато трябва да защитим здравето и живота на хората.

Намалете скоростта, с която сте свикнали да организирате ежедневието си! Бъдете отговорни и разумни! Нека не поставяме хората, които са призвани да ни лекуват в безизходица и да им дадем шанс спечелят да битката с болестта, заради всички нас!"