Мнозинството в местния парламент гласува за „По-добро качество на живот
Мнозинството в местния парламент гласува за „По-добро качество на живот / DarikNews.bg, архив

Бюджетът на Община Габрово за 2017 година, чието мото е „По-добро качество на живот", бе приет с 24 гласа „за" и 8 „въздържали се".

39 702 943 лв. е сумата, с която местната администрация ще реализира политиката се през следващите 12 месеца.

„По-добро качество на живот", е мотото на проекта за бюджет на Община Габрово

Промяната, която бе наложена в пленарна зала бе по предложение на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности" към Общински съвет - Габрово и засяга финансирането на спортните клубове.

Съветниците одобриха промяната, според която на лицензираните и регистрирани в общината спортни клубове ще се отпуснат 215 000 лв. за извършване на дейност в обществена полза.

От тази субсидия 40 000 лв. ще се разпределят по утвърдените критерии между футболните клубове.

Общинските съветници приеха с 28 гласа „за", 1 „против" и 2 „въздържали се" предложението за преобразуване на Професионалната гимназия по строителство от държавно в общинско училище и сливането й със СУ „Отец Паисий" в Габрово.

Промяната се налага, поради неосъществен прием на ученици през последните две години, въпреки необходимостта от кадри в строителството и възможността им за добра реализация.

Социалистите няма да подкрепят бюджета, който администрация на Община Габрово предлага

С 28 гласа „за", 1 „против" и 3 „въздържали се" беше приет отчетът за изпълнението на програмата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост за 2016 г., както и съответната програма за 2017 г.

Общинските съветници приеха отчета на програмата за развитие на туризма на територията на община Габрово за 2016 г. и тази за 2017 г. 29 от тях гласуваха „за", 1 „против", а двама се въздържаха.

Не по малко дискусии предизвикаха отчетът за изпълнението на Общинския план за младежта за 2016 г. и предложението за новия план за младежта за тази година.

Отчетът бе приет с 28 гласа „за", 1 „против" и 3 „въздържали се". Общинският план за младежта за 2017 г. бе одобрен с 27 гласа „за", 1 „против" и 4 „въздържали се" като той продължава дейностите по приоритетите, отразени в миналогодишния план.

Общинските съветници одобриха с 24 гласа „за" и 3 „въздържали се" отчета за изпълнението на Решенията на местния парламент, приети в периода от 28 юли до 22 декември 2016 г. През този период Общински съвет - Габрово е приел общо 105 решения от 6 заседания.