Мазилка падна върху ученици в училище „Райчо Каролев
Мазилка падна върху ученици в училище „Райчо Каролев / netinfo

Мазилка падна вчера от тавана в класна стая на училище „Райчо Каролев" в Габрово. Инцидентът е станал в края на петия час - в 12 и 30, когато ученците от 4 "б" клас са излизали от стаята, обясни директорът на училището Снежана Сидерова.  От падналите парчета две деца са с леки охлузни рани - едното по лицето, а другото по рамото. Нараняванията веднага са обработени от медицинското лице в училището, повикани са и родителите. Препоръчано им е децата да се консултират с личния лекар и да останат няколко дни вкъщи, за да се съвземат.

Кабинетът, в който е паднала мазилка, се намира на третия етаж на училището. Той, както и първите два, не са били включени в големия ремонт, който завърши само преди седмици. „Никой не може да предвиди в стаите, които не са ремонтирани, кога може да се случи подобен инцидент", коментира Сидерова. Работата по проекта във връзка с ремонта на училището е била частична. Стаите, които не са били включени, са дадени в Общината в края на миналия месец  като заявки за ремонтни дейности през следващата календарна година.

„От днес в тази стая никой не се обучава, кабинетът е преместен на четвъртия етаж и децата са в безопасност", увери Сидерова.