Маргарита Стефанова- Председател на Сдружение ВИП
Маргарита Стефанова- Председател на Сдружение ВИП / netinfo

Маргарита Стефанова бе избрана единодушно за председател на севлиевското Сдружение на хората с увреждания „ВИП-Всички искаме промяна” за нов тригодишен мандат. Това стана на отчетно-изборното събрание на Сдружението, когато бе отбелязана и третата година от създаването на „ВИП”. През 2005 година членската маса е наброявала 24 души, от които 15 с увреждания. Днес те са 65. През тези три години, специалистите от „ВИП” успяват да изведат от състоянието на социална изолация не малка част от младите хора с увреждания, благодарение на редица мероприятия. Сдружението печели и не малко съмишленици, привлича нови членове и дарители.

През 2006 година е създаден и Семейно-консултативния център, който предоставя социални, правни и здравни консултации на родителите на деца с увреждания. От тогава до сега Дневния център за деца и младежи с увреждания и семейно-консултативния център вървят ръка за ръка. „През тези три години постигнахме много, преживяхме много възходи, преборихме се с много трудности”, каза в изказването си Маргарита Стефанова. Тя благодари на организациите, които през годините са били неотлъчно до тях: Община Севлиево, Дирекция „Социално подпомагане”, Сдружението на жените „Надежда 2001”, Съюза на инвалидите, БЧК, местния бизнес и медиите.

Според председателят на Сдружението единствената нереализирана цел е създаването на достъпна архитектурна среда до институции и обществени места в Севлиево. „Вярвам, че заедно ще продължим да променяме обществените нагласи към хората с увреждания, ще имаме поводи за много радост, за споделени мигове, защото всички заедно можем повече”, каза още Маргарита Стефанова.