Лъжлив пожар в НАГ, помощник-директор от Дряново търси защита от дискриминация
Лъжлив пожар в НАГ, помощник-директор от Дряново търси защита от дискриминация / Дарик Габрово, архив

"И хора от редакцията, и случайни граждани звъниха на спешните телефони за евентуален пожар в най-старото школо, който обаче, за късмет, се оказа лъжлив", така започва публикация във вестник "100 вести" днес. Заглавието на статията е "Лъжлив пожар в Априловската, истински на Червения завой".

Вчера от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ Габрово уточниха, че след като е бил приет сигналът, е извършена проверка на място от  пожарникари, служители на НАГ и на фирмата, обслужваща пожароизвестителната инсталация. Констатацията е, че се касае за „добронамерен лъжлив сигнал“. От ръководството на габровската пожарна обяснили за „100 вести“, че пожароизвестителната система в гимназията често се задейства сама, без чужда намеса.

За една сага в местно училище пише "100 вести".

Помощник-директор от Дряново търси защита в Страсбург и Женева срещу дискриминация! Румяна Станчева: Директорката не разговаря с мен":

"По повод жалбата, изпратена до министъра на образованието и науката, до редица европейски и български организации, както и до вестника, помощник-директорът на СОУ „Максим Райкович“ Румяна Станчева заяви, че е готова да покаже всички документи и писма, които има в подкрепа на твърдението си, че е подложена на тормоз и дискриминация".