Левски се класира на финал, след победа с 4:1 на Христо Ботев
Левски се класира на финал, след победа с 4:1 на Христо Ботев / sport-gabrovo.com

С два гола на Димитър Телкийски и по един на Даниел Боримиров и Станислав Ангелов отборът на „Левски“ (София) победи състава на „Добруджа“ (Добрич) с 4:1 на стадион „Христо Ботев“ и се класира на финала на държавното първенство по футбол за ветерани.

Това съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

„Сините“ бяха без голмайстора си Георги Иванов – Гонзо, който реализира и двете попадения за победата над „Велбъжд“ на четвъртфинала, но това не им попречи да се наложат.

Головата сметка в мача бе открита още в първата минута чрез Димитър Телкийски. Той беше изведен зад добруджанската отбрана и елегантно прехвърли вратаря Николай Николов за 1:0. В 21-та минута Боримиров удвои аванса на „сините“ с удар по диагонала от границата на наказателното поле и на почивката резултатът беше 2:0.

През втората част „Левски“ прие играта в своята половина и с две успешно реализирани контраатаки уби изцяло интригата в мача. Двата гола паднаха в рамките на минута. В 62-та Донев асистира на Телкийски за 2:0, а секунди по-късно атака започната от Елин Топузаков завърши с попадение на Станислав Ангелов - 4:0.

"Левски" се класира на финал, след победа с 4:1 на "Христо Ботев"
netinfo

Отборът на „Добруджа“ на два пъти порази вратата на столичани, но попаденията бяха отменени заради маркирани засади. Три минути преди края „жълто-зелените“ все пак стигнаха до почетно попадение. Капитанът Диян Божилов реализира дузпа и оформи крайното 4:1.

Футболистите на „Левски“ се чувстваха като домакини в Габрово, тъй като имаха подкрепата на около 50 „сини“ фенове, които не спряха да ги поддържат през цялото време. След края на мача Боримиров и съотборниците му върнаха жеста и отидоха да поздравят привържениците си, като си направиха и обща снимка с тях.

На финала на ветераните на „Левски“ ще срещнат състава на „Марица“ (Пловдив), който елиминира „Манастирище“ (област Враца) в другия полуфинал, след 1:1 в Манастирище и 2:0 в Пловдив.

Съставите:

„Левски“: Валентин Захариев, Валентин Клинков, Предраг Пажин, Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Валентин Модев, Даниел Боримиров, Владимир Йонков, Станислав Ангелов, Дончо Донев, Стефан Василев

Треньор – Александър Манолов

„Добруджа“: Николай Николов, Румен Славов, Стефан Славов, Филип Флоров, Дамян Велков, Светослав Кръстев, Светослав Петров, Данаил Михайлов, Радослав Вардаров, Диян Божилов, Димитър Димитров (Георги Матеев, Георги Бонев, Атанас Стефанов, Стефко Лазаров, Петър Тасев, Сашо Трифонов, Сергей Димитров)

Треньор – С. Димитров

Съдии: Павел Мичев, Даниел Ников, Никифор Велков

"Левски" се класира на финал, след победа с 4:1 на "Христо Ботев"
netinfo