Кметът на Габрово връчи Купата на България по волейбол при мъжете на Марек Юнион Ивкони
Кметът на Габрово връчи Купата на България по волейбол при мъжете на Марек Юнион Ивкони / Община Габрово

Кметът на Община Габрово Таня Христова връчи големия трофей на новия носител на Купа България при мъжете - отборът на „Марек Юнион Ивкони", съобщават от общинска администрация. Селекцията на Найден Найденов спечели купата за пръв път в своята клубна история, като се справи лесно на финала със състава на ЦСКА. Мачът в зала „Орловец" продължи час и 24 минути и приключи при резултат 3:1 - /25:15, 15:25, 25:19, 25:12/. 

За съжаление отборът на „КВК Габрово" не успя да стигне до мача за купата, след като отстъпи на полуфинала на ЦСКА с 1:3, въпреки страхотната подкрепа на над 1200 зрители, изпълнили зала „Орловец".

„КВК Габрово" все пак взе награда от Купа България. Спечели я капитанът на отбора Красимир Стефанов, който беше избран за най-добър нападател във финалния турнир. Диагоналът на габровския клуб получи красива статуетка, която му беше връчена от президента на „КВК Габрово" и член на УС на БФВ - Николай Григоров.

Общо шест индивидуални награди бяха връчени по време официалната церемонията при закриването на турнира. За най-добър разпределител беше определен Георги Сеганов от ЦСКА, а съотборникът му Ивайло Стефанов получи приза за най-добър изпълнител на сервиз. Трима бяха отличените от отбора на „Марек Юнион Ивкони". Мартин Божилов взе наградата за най-добър на поста либеро, Борислав Апостолов беше избран за номер 1 при блокировачите, а Тодор Вълчев получи най-голямото индивидуално признание в турнира - статуетката за най-полезен състезател (MVP).