Кметът Драгомир Николов: Трявна и Габрово показаха как се прави партньорство
Кметът Драгомир Николов: Трявна и Габрово показаха как се прави партньорство / DarikNews.bg
Кметът Драгомир Николов: Трявна и Габрово показаха как се прави партньорство
81119
Кметът Драгомир Николов: Трявна и Габрово показаха как се прави партньорство
  • Кметът Драгомир Николов: Трявна и Габрово показаха как се прави партньорство

"Радостен и значим е поводът, който ни е събрал тук. Реализирането на Регионалното депо за управление на неопасни отпадъци ще допринесе значително за управлението на отпадъците на общините Габрово и Трявна".

Това каза при откриването на съоръжението Драгомир Николов, кмет на Трявна. Той отчете, че "това е резултата на усилията на много хора".

Драгомир Николов каза още:

"През 2008 година с г-н Дончев, тогава кмет на Габрово, подписахме договор за техническа помощ. През 2010 година създадохме, благодарение подкрепата на общинските съвети, Регионалното сдружение. През 2011 година с г-н Сираков, тогава кмет, сега областен управител, подписахме споразумение за кандидатстване, а през 2012 година с г-жа Христова и министър Караджова - договора за изпълнението на Регионалното депо.

Г-жа Христова сподели в изказването си нещо много важно - партньорството.

Радостно е, че общините Габрово и Трявна показаха как се прави партньорство. Жителите на Трявна и Габрово отдавна работят по екологичен начин за управление на отпадъците. Връщам се в дните когато бях зам.-кмет на Трявна - 1995 - 1999. Тогава на депото в Трявна се депонираха около 27 000 тона отпадъци. Сега стигнахме до 3 500 тона и ще се борим да ги намалим още.

Това говори за отношението на жителите на двете общини към природата. Защото наш дълг е да я опазим и да я предадем на поколенията след нас в достоен вид.

Благодаря за партньорството на Община Габрово, работил съм с трима кмета, но най-голямата тежест понесе Таня Христова. Нямаше как да се случи всичко това, ако не беше диалога ни с централната власт, затова благодаря на министър Василева и на министър Дончев за разбирането към общините. Това се случва защото те са тръгнали от общините".

Цялото изказване, което Драгомир Николов, кмет на Трявна, направи при откриване на Регионалното депо, чуйте в прикачения аудио файл.