Инвазивната кардиология е необходима, но не е основната дейност на болницата
Инвазивната кардиология е необходима, но не е основната дейност на болницата / Дарик Габрово, архив
Инвазивната кардиология е необходима, но не е основната дейност на болницата
37387
Инвазивната кардиология е необходима, но не е основната дейност на болницата
  • Инвазивната кардиология е необходима, но не е основната дейност на болницата

 

По различни причини в последно време за инвазивната кардиология в Габровската болница се говори или много хубаво или много лошо. А истината не е точно тази. Това е едно болнично отделение, което е необходимо, коментира в ефира на Дарик директорът на областната болница д-р Нели Савчева. Тя допълни, че инвазивната кардиология е една наистина печеливша дейност и балансите на отделението са добри.   

"Надявам се, да няма нито един гражданин, който да каже, че не ни трябва инвазивна кардиология. Това не е терапия лукс", каза още д-р Савчева. По нейните думи заплатите на инвазивните кардиолози, които работят в отделението, са в пъти по-големи от тези на останалия персонал в болницата, но въпрос на управленско решение е, дали ще имаш специалист, който ще работи добре или какъв да е инвазивен кардиолог.

Една от забележките на медицинския одит през миналата година са малкото на брой случаи, работени в отделението. Според д-р Савчева причините за това са били различни, но вече отделението се доближава до изискванията.

На въпроса дали инвазивната кардиология е стълба, на който се крепи болницата, д-р Савчева   отговори  отрицателно. "Болницата е болница, защото се крепи на много неща. Питам, нямаше ли болница до преди две години. Инвазивната кардиология е скъпа дейност, но тя не е основната дейност на болницата." 

 Повече в звуковия файл