/ iStock/Getty Images
Новия си проект под наслов "Царете на магията" представят на 2 септември в Габрово илюзионистите от "Куик Хендс Проджект".

Превръщат габровски площад в киносалон под звездите

"Познатите в града създатели на най-мащабния фестивал за илюзионно изкуство "Златна Котка" ще представят света на магията на открито и ще дадат възможност на най-любопитните да надникнат зад кулисите на изкуството, като им разкрият магични знания". Това съобщи Надежда Дойкова от организацията на илюзионистите.

От 16:30 до 19:30 часа в четвъртък в централната градска градина младите таланти на българското илюзионно изкуство ще демонстрират магичните си умения с улични пърформънси в най-модерния стил, наречен магия отблизо. Зрителите ще станат не само свидетели на магията, но и ще могат активно да участват в създаването и изпълнението й.

В Габрово обявиха конкурс за идеен проект за паметник на Левски

"В часовете между 17:30 и 18:30 ще има работилница за фокуси, където всеки желаещ е добре дошъл да се научи на базови магически умения", посочи Дойкова.

Вечерта ще завърши с магичен гала-спектакъл, който започва в 20:00 часа на централния площад "Възраждане" и е със свободен вход. На сцената ще се качат основателите на "Куик Хендс Проджект" - Дани Белев, Мистър Джим, Маг Жиров, както и Мат Мърдок.

Инициативата е с подкрепата на националния фонд "Култура", фондация "За нашите деца", Съюза на илюзионистите в България и Община Габрово.
БТА