/ iStock/Getty Images
С изложба под наслов "В кадър - Българската армия днес" в Габрово се откриват тържествата, посветени на 144-та годишнина от Шипченската епопея.

В изложбата, която се открива в 17:30 часа, са включени 32 пана със снимков материал с исторически характер, който се предоставя от Военноисторическия музей. Показани са фотоси, илюстриращи боеспособността на видовете въоръжени сили на Българската армия. Снимките представят демонстративни бойни действия в реална ситуация, участия в различни полеви учения, национални празници и ритуали. Техен автор е фотографът на Министерството на отбраната Вяра Йовева.

Няма да затварят проход Шипка за тържествата на 21 август

За първи път изложбата ще бъде представена извън столицата - в чест на събитията, свързани с годишнината от Шипченската епопея. Тя ще бъде експонирана на открито в пространството между Регионалната библиотека "Априлов - Палаузов" и Националната Априловска гимназия.

Националното честване е под патронажа на президента Румен Радев и традиционно се организира от Областната администрация, в партньорство с местни и неправителствени организации.
БТА