Хванаха надрусан младеж да шофира автомобил
Хванаха надрусан младеж да шофира автомобил / DarikNews.bg, архив

Полицията в Трявна хвана надрусан младеж зад волана. 21-годишният жител на общината бил спрян за проверка от органите на реда към 02:30 часа на 27 юли на ул. "Борова". Шофьорът бил тестван и се установило, че е употребил тетрахидроканабинол.

По същото време, отново в Трявна, пътните полицаи хванали втори нарушител зад волана. Той се оказал от Сливен и нямал право да управлява пътно превозно средство.

На 26юли, около 10:00 ч., в РУ – Трявна е получен сигнал за ПТП на ул." П. Р. Славейков" между влекач „Скания" с полуремарке и мотоциклет „Сузуки“.

Инцидентът е възникнал при излизане на товарния автомобил от бензиностанция. Водачът му - 42-годишен мъж от Габрово, предприел маневра „завиване наляво“, при което мотоциклетът, управляван от 17-годишен тревненец, неправоспособен, се ударил в полуремаркето.

При инцидента няма пострадали, по мотоциклета са нанесени значителни материални щети.  Двамата водачи са изпробвани за алкохол – техническото средство отчело нулеви резултати. Ползвали са обезопасителен колан и предпазна каска.

На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.