Похвалите и абсурдите на Габрово
Похвалите и абсурдите на Габрово / Фейсбук

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков заяви на пресконференция, че в последната подписка, против закриването на ОУ „Цанко Дюстабанов“, отразена в партиен, според ГЕРБ сайт на БСП - „Габрово нюз", се откриват имената на хора от ръководството на БСП, на народния представител от БСП, сътрудника му и други приближени на столетницата лица.

„Можем да си говорим още как на базата на този сайт се създаде нова група във Фейсбук, която прикрито зад гражданска инициатива създава условия за манипулиране на хората. Няма лошо да се създаде, лошото е, че е свързана с хората, създали с държавни пари партийния сайт на БСП „Габрово Нюз“, каза Цветомир Михов.

ОТ ГЕРБ обявиха, че всяка седмица ще разкриват фалшивите новини на БСП

Фейсбук групата, която очевидно провокира изявленията на лидерите на ГЕРБ се нарича „Похвалите и абсурдите на Габрово". Там един от тримата администратори е редактор на обявения за партиен от ГЕРБ сайт. От ГЕРБ изразиха мнението, че на даден етап тази група в социалната мрежа ще се обърне срещу тяхното управление.

Народният представител Николай Сираков обяви, че тази група първоначално стартирала с името „Нередностите и абсурдите в Габрово“.

„Създаването на групата по своята същност към момента връща сантиментални спомени, като публикува снимки от времето преди 1989 година, обединяване на хората около сантименталността, но нека видим дали тези емоции на хората няма да бъдат изманипулирани впоследствие и консолидирани в негативна енергия срещу някой“, добави Николай Сираков.

Цветомир Михов беше категоричен, че в Габрово целенасочено се създава картина на ужаса чрез слухове, което води до сериозни проблеми между гражданите и прокуратурата трябва да се самосезира.

 

ГЕРБ
Цветомир Михов и Николай Сираков


Николай Сираков уточни, че през годините назад винаги са вземани мерки за предотвратяване образуването на гета. Той припомни, че преди е имало общежития с настанени роми на Вигона, под кв. „Боровото“ и около сметището, които сега ги няма. „Отделно в Габрово има и много строги правила за адресна регистрация, изисква се или акт за собственост, или договор за наем“, уточни още Сираков. 

„За БСП предизборната кампания започна. Те имат свободно време и много финансов ресурс, който не е ясно откъде идва, дано не е от нечии ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове. За пореден път кампанията ще бъде омаскаряваща, но този път БСП замесиха и хората, и страховете им“, каза областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов и припомни, че с тези методи БСП са губили избори 12 пъти.

„Нашето желание е до жителите да достига истината, защото сега, с възможностите на социалните мрежи, се разпространяват лъжи, безадресатни новини. Тези новини, освен че са атака към нас, са и обида към гражданите. Ние продължаваме да разчитаме на интелигентността на габровци, които винаги са отсявали истината от лъжата и фалша“, каза още Цветомир Михов.

От ГЕРБ дадоха заявка, че ще направят регистър на фалшивите новини на БСП и системно ще информират обществеността за тях, както и за други въпроси, като например как са ставали назначенията в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ в Габрово по времето на БСП и как са финансирани „кебапчета“ на Бузлуджа.