Грозни сцени в третия ден на турнира, „Веспа“ и „Делта гард“ са пред сигурно изхвърляне
Грозни сцени в третия ден на турнира, „Веспа“ и „Делта гард“ са пред сигурно изхвърляне / sport-gabrovo.bg

Електронното спортно издание sport-gabrovo.com съобщава за грозните сцени, които белязаха третия ден от 24-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Играчите на „Веспа“ и „Делта гард“ „прегоряха“ и влязоха в откровена физическа саморазправа секунди сред края на двубоя по между им от първия кръг в предварителна група V.

На терена в спортна зала „Орловец“ настъпи истинско меле, в основата на което бяха вратарят на „Делта гард“ Кольо Андреев и единият от селекционерите на „Веспа“ Павел Арнаудов. Включиха се и останалите играчи от двата състава, а страстите бяха много трудно овладени. Според член 44 от Наредбата за провеждане на турнира, отбор започнал физическа саморазправа на игралното поле се отстранява от по нататъшно участие в надпреварата.

Това означава, че и двата състава почти сигурно ще бъдат извадени от 24-я турнир, очаква се само официалното решение на Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС. Всъщност, напрежението премина границата на нормалното още в 30-та минута, при резултат 0:1 за „Делта гард“, в която Андреев и Арнаудов се хванаха за гушите и предизвикаха първото меле. То доведе до червени картони на двамата „основни герои“ и още един за Димитър Христов от „Делта гард“.

Грозни сцени в третия ден на турнира, Веспа и Делта гард са пред сигурно изхвърляне
netinfo

В края на мача страстите уж вече бяха поохладнели, но Андреев и Арнаудов отново се срещнаха очи в очи и вместо да се поздравят като големи и разумни мъже, започнаха отново да си разменят юмруци, което предизвика и сериозния търкал в центъра на терена.

Преди това публиката в зала „Орловец“ видя два много хубави мача от група. Селекционираният от Велизар Лазаров тим на „Стикс“ отново се събра в негова чест и някак си символично стартира участието си в 24-я турнир точно 40 дни след кончината на Вильо.

Дидо Дочев и съотборниците му срещнаха младите и нахъсани момчета от отбора на „Машинистите“ (Дряново) и ги победиха с 2:5. Христо Христов откри още във втората минута, а в 18-та Николай Банов покачи на 0:2. Веднага след почивката Илия Семов върна един гол за „Машинистите“, но последваха нови два в сметката на „Стикс“, дело на Банов и Христо Емилов. В 25-та минута Рачо Генков намали на 2:4, а в 34-та Емилов с втория си гол в срещата фиксира крайното 2:5.

С победа започна и традиционно силно представящият се тим на „Титан гард“. „Титаните“ обаче срещнаха сериозна съпротива от състава на „Ангел Кънчев“ (Трявна), който поведе с попадение на Станислав Атанасов и задържа преднината си през цялото първо полувреме. През втората част габровският тим направи пълен обрат.

В основата му беше селекционерът на „Титан гард“ Бисер Тотев, който заби хеттрик в рамките на 10 минути. В 27-та Бисер реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него, след което се разписа още на два пъти в 32-та и 37-та минути. Крайното 4:1 оформи Стилян Асенов в последните секунди на двубоя.