Готов е обвинителният акт срещу задържания за убийството на Лилян Александров
Готов е обвинителният акт срещу задържания за убийството на Лилян Александров / Дарик Габрово, архив

Готов е обвинителният акт срещу М. И., задържан за предумишлено убийство на треньора по спортна акробатика Лилян Александров. Това става около година след арестуване на обвиняемия. Актът ще бъде внесен пред Окръжен съд след влизане в сила на постановление за  прекратяване производството срещу сина на М.И., съобщи окръжният прокурор Милчо Генжов. Габровецът е обвинен в престъпление по чл. 116, ал. 1, т.т. 6 и 9 във вр. с чл. 115 от НК

 Убийството бе извършено на 21 март, около 20 часа, пред дома на 56-годишния треньор. Няколко часа след това бяха заловени 45-годишният М.  и неговият син. На 25 март Габровски окръжен съд остави бащата в ареста, но освободи момчето.

Престъплението разтърси цялата общественост на Габрово. Според събраните до този момент  данни убиецът е причаквал Лилян на площадката пред входа. Пет куршума 9 по 18 мм за "Макаров", изстреляни от упор, са пронизали тялото на треньора. Експертите предполагат, че е стреляно с преработен газов пистолет "Иж". Обвинението разполага с четирима свидетели, единият от които е защитен. Задържаният за убийството М. И. до този момент не е направил самопризнания.