Тотомилионер
Тотомилионер / вестник "100 вести"
Вестник 100 вести публикува репортаж, посветен на Николай Стефанов, станал милионер, благодарение на печалба от тотото. Авторът, Бояна Пенчева, съобщава, че вчера на обяд в препълненото с хора кафе под кестените на ул. „Радецка“ в Габрово изведнъж се понесе шепот, който премина в скандиране: „Ми-ли-о-не- ра, Ми-ли-о-не-ра...!“

57-годишният късметлия Николай Стефанов, спечелил 3 120 000 от тотото, се появи със съпругата си - естествен, сърдечен, с къси панталони и обикновени летни чехли.

„Поръчвайте, аз черпя!“ - отвръщаше с усмивка на поздравите щастливецът и прегръщаше познати и приятели. Появиха се бивши футболисти, бизнесмени, бивши колеги на Стефанов от ресторантьорския бранш.

Всички искаха да го докоснат за късмет и да си направят обща снимка. Съпругата му, с която са заедно над 30 години, също отвръщаше с усмивка на доброжелателното любопитство, но не можеше да вземе думата от мъжете. Съвсем по габровски шумът прерасна в закачки - някои „поръчваха“ свински врат, други - студено вино, уиски... макар че никой не изпи повече от едно кафе и безалкохолно.

Традиционното обедно присъствие в кафенето при Пешо плюс прииждащите от любопитство се радваха не на джакпота, паднал в Габрово, а на късмета, споходил добър човек като Николай Стефанов. Сумата беше спечелена на 22 юни с фиш за 3,50 лева. 35 години Стефанов играе с едни същи числа за „5 от 35” и „6 от 49”. Сега сменил числата само на „6 от 49” - на случаен принцип.