Германия търси над милион ДДС от севлиевец
Германия търси над милион ДДС от севлиевец / 100 вести

Германия търси над милион ДДС от севлиевец, научаваме от водещата статия на вестник "100 вести". Тричленен състав на габровския Окръжен съд реши да предаде на съдебните власти в град Дармщат, Германия, 49-годишен севлиевец, обвинен в тежки данъчни престъпления, които ощетил германската хазна с над 1 милион лева ДДС. Севлиевецът е задържан под стража в габровския арест. До десетина дни след влизане на съдебното решение в сила ще бъде предаден под конвой на германските съдебни власти, които ще имат грижата да му осигурят адвокат, преводач и справедлив съдебен процес.

„Трявна ще бъде домакин на годишната среща на „Дузлаж“ през 2016 г.“ - съобщи кметът на града инж. Драгомир Николов след завръщането си от 39-та годишна среща на сдружението, която се проведе от 24 до 27 април 2014 г. в Сигулда, Латвия.

От "100 вести" научаваме още:

Работещи от региона се жалват в Инспекцията по труда най-често от прекратени трудови отношения и проблеми, свързани с изплащане на заплати или обезщетения, както и с връчването на документи при уволнение. По жалби на граждани Инспекцията по труда е извършила 34 проверки за първото тримесечие.

Девет медала извоюваха състезателите на КК „Янтра“ в шестото издание на националния турнир по Шотокан карате-до „Ронин“, който се проведе в Бургас с участието на каратеки от 11 клуба в страната. Треньорът Владимир Вътев заведе край морето шестима свои възпитаници и двама от тях станаха трикратни призьори.