Френски екип снима рекламен филм за община Габрово
Френски екип снима рекламен филм за община Габрово / Виолета Янева, личен архив
Френски екип снима филм в България, с който да бъде отбелязано тригодишното сътрудничество между градовете Олонзак и Поморие. Едни от най-красивите кътчета в нашата страна ще бъдат представени чрез видеото, в което вече са включени и места от Габровския регион. Кадрите са заснети в „Етър”-а и Боженци.
 
Кристин Кастейн е мениджър, а Максим Мартинс – оператор, в организация за създаване на филми. Пристигат за участие в Европейска конференция, с която се отбелязват 10 години от въвеждането на програма Лидер в България.

Таня Христова: Няма по-хубава реклама от това да преживееш нещо от първо лице и да разкажеш за него
 
От 2016 г. тази организация осъществява дейност по проект, свързан с развитието на винен туризъм в южна Франция. Партньорството е между общините Олонзак и Поморие. Финансирането е от Министерството на Външните работи на Франция. 
 
От Туристически информационен център уточниха как този екип попада в Габрово и взема решение да включи места от общината в своя филм:
 
„В периода от май до септември Община Габрово бе участник в европейско проучване на исторически градове и опазването на тяхното архитектурно наследство. В момента се организира сътрудничество между Техническия университет в Габрово и Университета по Архитектура в Париж. Заснетите кадри ще бъдат ползвани за реклама и промотиране на Община Габрово.”
 
Кристин Кастейн уточни, че се работи за създаване на по-сериозен контакт между двата университета. Например – обща магистърска програма. По думите й, ако тази инициатива получи положително развитие, предстои среща между ректорите на двете учебни заведения.
 
Операторът Максим Мартинс е възхитен от обстановката, в която попада в музея „Етър”. Той е убеден: „Тук човек може да се докосне до нещо наистина автентично и да усети духа на Възрожденска България.”