Снимка:
Снимка: / Мирослав Семов, личен архив във Фейсбук
Дряновец е поел инициативата за монтиране в родния му град на Сърце за събиране на „Капачки за бъдещето”. Пламен Стойнов е направил това в една от местните групи във Фейсбук.

Инициативата стана популярна в редица населени места на България, където хората се включват, за да подкрепят различни каузи, като например да се закупупуват кувьози за новородени. В сърцата се поставят капачките, които иначе биха отишли в контейнерите за смет. През определен период от време се предават за рециклиране, а получените средства се даряват в подкрепа на каузата.

Благоевград с метално сърце за пластмасови капачки

Кметът на Дряново Мирослав Семов се обяви в подкрепа на идеята за монтиране на Сърце за събиране на „Капачки за бъдещето” и апелира към почтеност в реализацията й.

Голямо сърце пред Областна администрация от днес 

Изказвам своята благодарност на хората, които се обединяваме към тази инициатива, защото съм убеден, че тя е прекрасна и е за още по-добра кауза! Уверявам ви, че стоя плътно зад нея и ще помогна с всички сили и средства за реализирането й на територията на град Дряново!
Очаквам да обсъдим предложения от ваша страна за местоположение на съоръжението. Апелирам също и при реализацията на инициативата Сърцето да се използва по предназначение, а не за други цели!