Голямо сърце, Хасково
Голямо сърце, Хасково / Областна администрация, Хасково
Голямо сърце за събиране на пластмасови капачки има от днес пред Областна администрация в Хасково. Идеята е на Младежкия областен съвет за иновации при областния управител. 

Днес Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова и членове на съвета символично поставиха началото на благотворителната инициатива. 
„Нашето правителство одобри  средства в размер на 1 милион и 200 хиляди лева за купуване на 50 кувьоза и 15 апарата за дихателно подпомагане. Както знаете, до сега пластмасовите капачки, събирани в големите сърца в цялата страна, бяха именно за подпомагане на отделенията по неонатология. Сега, когато правителството обезпечи с такава апаратура болниците, предстои да изберем кауза, за която ще бъдат дарявани средствата от предадените капачки в Хасково.

Оставям това решение на инициаторите за Голямото сърце - членовете на Младежкия областен съвет за иновации“, каза областният управител на Хасково. Станислав Дечев разказа, че именно младите хора са настоявали да бъде поставено сърцето, а той само е изпълнил тяхното решение. „Подкрепям всяка младежка инициатива, която възпитава и е в полза на хората“, обобщи областният управител на Хасково. 

Още при поставянето на Сърцето няколко млади семейства донесоха събрани капачки. При напълването му ще бъде съобщена и благотворителната кауза, избрана от Младежкия областен съвет за иновации, увериха инициаторите Антон Атанасов и Стоян Митев.