Дядо Коледа и Снежанка преминаха през Дряново в карета, теглена от коне
Дядо Коледа и Снежанка преминаха през Дряново в карета, теглена от коне / Община Дряново

Дядо Коледа и Снежанка посетиха Дряново, като преминаха с червена карета, теглена от коне, през целия град.

Греещата със светлини карета обходи малките и големи улици, а дряновци надничаха любопитно през прозорците и всичко приличаше на сбъдната коледна приказка.

Дядо Коледа се застоя в града до стъмване, очевидно, защото тук живеят най-послушните деца, а той не искаше да пропусне нито едно.

Когато се мръкна и елхата в центъра на града грейна с чудните си светлини и там се събра публика, която никак не се уплаши от студа.

Малки и големи посрещнаха коледарите, а стопанинът на града - инж. Мирослав Семов, ги дари с кравай и заедно с гостите се хвана на хорото.

С коледни песни на формация „Дрянововойсис" и класа по народно пеене „Лазара", с игри и награди веселбата стана наистина голяма.

А когато Дядо Коледа пристигна на площада и свали от каретата големия чувал с подаръци, децата го изненадаха с гатанки, танци и родители които също бяха готови да се включат в предизвикателствата.

Подаръци имаше и от добрия старец и от Община Дряново. И когато каретата потегли и всички помахаха на Дядо Коледа те си пожелаха догодина, на този светъл празник, да се съберат отново, защото няма нищо по-хубаво от споделената радост и настроение.