Дончев: Всеки политик трябва да се грижи за интереса на цялото общество
Дончев: Всеки политик трябва да се грижи за интереса на цялото общество / netinfo
Кметът на Габрово Томислав Дончев се ангажира с набирането на допълнителна информация за трасето на западния обходен път и представянето й пред гражданите от крайните квартали, засегнати от него. В края на миналата седмица инициативен комитет се срещна с кмета на общината и изложи своите притеснения относно проекта.

“Тревогите на гражданите са разбираеми при липсата на достатъчно информация. Но притеснението е нелепо.Това ще бъде трасе, което ще отговаря на всички европейски стандарти”, каза кметът. Той добави, че изключително неприятно впечатление са му направили опитите на политически активисти да се възползват от създавалото се напрежение като генерират ново напрежение. Кметът информира, че инициативният комитет е бил съпровождан на срещата от местното ръководството на НДСВ.

“Всеки политик трябва да се грижи за интересите на гражданите, но в политиката най-трудното изкуство е търсенето на общия интерес, интереса на цялото общество. Не е добра практика политиката да не  решава проблеми, а да създава напрежение между хората”, подчерта Дончев.