Доброволци подаряват сувенири, сладкиши и песни на самотни хора
Доброволци подаряват сувенири, сладкиши и песни на самотни хора / Община Габрово

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) към Община Габрово, ще се превърнат в коледни внучета.

Идеята на младежите е в дните преди Коледа да посетят самотно живеещи възрастни хора в Габрово и да ги зарадват с малки коледни сувенири, коледни сладки и коледни песни.

Ще им съдейства и Домашен социален патронаж, а целта на младите хора е да внесат празничен дух и настроение в домовете на своите домакини.

„Изключително впечатлена съм от действията на нашите доброволци.“  - сподели Габриела Йосифова, председател на ОбСНВ.

„Много от младежите са били участници в някое от изданията на „Приеми ме на село“ и ако друг път идеите за коледни инициативи започват с предложения за коледно празненство, то тази година те вече бяха обединени около това, което искат и то бе свързано с възрастните хора.

Това означава, че инициативата „Приеми ме на село“ работи успешно, успяла е да предаде посланието си и да докосне наистина тези деца.“

Разбира се, младежите не са забравили и своите летни домакини – бабите и дядовците „под наем“. Те също ще бъдат посетени от усмихнатите доброволци, които имат желание с тези кратки гостувания да покажат още веднъж своето уважение и благодарността си за гостоприемството на възрастните хора от селата.

Развитието на кампанията може да следите на фейсбук страницата „Коледни внучета“.https://www.facebook.com/KoledniVnycheta/?ref=br_rs